Contact    Werken bij Forbo    Over ons    Pers    Download center    Zoeken    French    

creating better environments
Installatieproducten

Forbo levert kwalitatief hoogwaardige vloeren, en zorgt daarnaast voor een probleemloze en efficiënte installatie. Uw gezondheid en een gebruiksvriendelijk product is erg belangrijk voor ons. Daarnaast geven we installatietrainingen van alle producten. Forbo is groot voorstander van ´ergonomisch installeren´, een nieuwe methode die beter is voor uw rug en knieën, blessures voorkomt en de installatietijd versnelt.

 
 
Traditionele installatieproducten

Forbo Flooring helpt u graag bij de installatie van haar producten. Op basis van onze ervaring en voortdurend onderzoek hebben wij een compleet assortiment hoogwaardige installatieproducten. Deze producten helpen u onze vloerbedekkingen eenvoudig en professioneel te installeren.  
 
Transport

De Forbo Marmocar biedt uitkomst bij het transport en het afwikkelen van rollen vloerbedekking van 2 meter breedte. Dankzij het schuifmechanisme van het bovenste kantelgedeelte kan één persoon met geringe krachtsinspanning rollen op- en afladen. Speciaal voor het vervoer per auto kan het bovenste deel (slede) van het onderste deel worden gescheiden. Maximum rolgewicht: 300 kg. Maximum rol-diameter: 40 cm. 
 
De Forbo Carryset (draagroller) kan worden gebruikt voor het dragen en afwikkelen van rollen vlakke vloerbedekking. Het is een veilig hulpmiddel dat op geen enkel project mag ontbreken. De Forbo Carryset bestaat uit twee delen die elk voorzien zijn van een draagbeugel en een uitklapbare poot. Te gebruiken voor rollen van 2 meter breedte. Maximale rol-diameter: 40 cm. 
 
Installatie

De Forbo Trimmer is uitermate geschikt voor het schoonsnijden van zelfkanten, het strippen snijden (breedte van 10, 15, 20, 25 en 30 mm) en voor het snijden van naden in één bewerking. 
 
Het Forbo Compass vergemakkelijkt het maken van cirkels en ronde stroken in vloerbedekkingen. Het Compass kan tevens worden gebruikt als frees door het aan te sluiten op een warmlasapparaat. Elke diameter tussen 6 en 200 cm kan worden uitgezet, afgesneden of gefreesd. 
 
Met de Forbo Former kan de installateur snel en efficiënt een decoratieve vloer installeren. Door vormen te combineren kunnen alle mogelijke figuren worden uitgesneden. 
 
Lassen

Met de Forbo Groover kunnen handmatig naden en zichtbare voegen worden gefreesd. Een uniek hulpmiddel om het materiaal voor te bereiden op het lassen. De groefbreedte is ca. 3,5 mm; de groefdiepte is traploos instelbaar. 
 
De Forbo Thermogroover is in combinatie met het snellasmondstuk en de lasverhitter een handig hulpmiddel voor het handmatig gutsen van naden en zichtbare of decoratieve voegen. De Thermogroover wordt gebruikt ter voorbereiding op decoratief lassen en het lassen van moeilijke hoeken en figuren of minder goed bereikbare plaatsen. 
 
Basis gereedschappen

 
Alle basis gereedschappen zijn nodig voor de voorbereiding, installatie of het lassen van vlakke vloeren en kunnen apart besteld worden. 
 
General
106 Forbo Overall incl. kniestukken
114 CM vochtmeter
123 Gereedschappentas
145 Kniebeschermers, 1 paar
157 Mengijzer voor egaline

Voorbereiding
168 Egaliseerkam 56 cm (+169 verwisselbare bladen)
172 Emmer 30 l.
173 Prikkelrol (50 cm breed)

Installatie
101 Lange afschrijver
102 Korte afschrijver
103 Forbo Trimmer
108 Schijfje en rijtje
110 Verstekbak
113 Oprolbare lineaal
121 Duimstok
137 Spatlijn

143 Delphinmes
176 Forbo Former
177 Forbo Former (incl. kraskop)
179 Forbo Compass
180 Forbo Compass - verlengstuk

Verlijmen
111 Handwalsje
161 Lijmkam fijn (A2), 5 stuks
162 Lijmkam normaal (B1), 5 stuks
228 Linoleumwals (deelbaar), 70 kg.

Lassen
105 Forbo Thermogroover (heteluchtguts)
115 Voegentrekguts
117 Afsteekmes
118 Afsteekplaatje
119 Snellasmondstuk
120 Hoeklas afsteekguts
126 Lasföhn
131 Corklinoleum afsteekmes
133 Forbo Groover

Voor reserveonderdelen kunt u contact met ons opnemen.

Ergonomisch installeren

 
Het installeren van vlakke vloerbedekking kan op een verbeterde en ergonomisch verantwoorde manier worden uitgevoerd. Daarom kunnen veel installatie activiteiten beter staand in plaats van knielend uitgevoerd worden. Op een telescopische steel en een verstelbaar verbindingsstuk plaatst u de speciaal ontwikkelde gereedschappen waarmee u staand kunt egaliseren, lijmen, afschrijven, snijden en lassen. De ergonomische gereedschappen zijn snel en makkelijk in het gebruik, waardoor u bij veel van de installatiewerkzaamheden tijd kunt besparen. Omdat zowel de gereedschappen als een goede techniek essentieel zijn voor het resultaat, biedt Forbo Flooring naast de gereedschappen ook trainingen in ergonomisch installeren aan. Met deze nieuwe techniek neemt het installeren van vloeren een belangrijke stap richting een gezondere toekomst! 
 
Egaliseren

Met de ergonomische egaliseerset kunt u rechtopstaand snel en efficiënt elk type egalisatiemiddel aanbrengen. De telescopische steel is eenvoudig in lengte verstelbaar, zodat u altijd een ergonomisch correcte houding kunt aanhouden. Het verstelbare verbindingsstuk helpt u om een perfect resultaat te bereiken.  
 
Lijmen

Door het verstelbare verbindingsstuk op de ergonomische lijmkit kunt u de lijm uitstrijken zonder uw rug te belasten. Alle lijmsoorten kunnen ermee aangebracht worden, mits de juiste kam gebruikt wordt. Voor linoleum is dit de normale B1 kam en voor vinyl de fijn getande A2 kam.  
 
Naad afschrijven

Met de ergonomische naad afschrijver kunt u niet alleen makkelijker maar ook sneller afschrijven. Wanneer de afschrijver correct is afgesteld, kunt u snel, gecontroleerd en op ergonomische wijze de naad afschrijven. 
 
Naad schoonsnijden

Met de ergonomische naad trimmer snijdt u snel en gecontroleerd de naad schoon. U monteert hem in een handomdraai op de telescopische steel en u kunt de reguliere haakmesjes gebruiken. 
 
Lassen

Met de ergonomische lasföhnhouder kunt u in een ergonomische houding lassen. Deze methode bespaart tijd en de draadhouder zorgt voor een probleemloze doorvoer van de lasdraad. 
 
Afsteken

Het afsteken van lasdraad is nog nooit zo gemakkelijk en snel geweest! De eerste maal afsteken doet u met het afsteekplaatje. Het restant steekt u af wanneer de lasdraad volledig is afgekoeld. Een speciaal ontwikkeld mesje zorgt ervoor dat de bovenlaag van de vloer niet beschadigt. 
 
Startset voor ergonomisch installeren

 
Een startset voor afschrijven en lijmen bestaat normaal uit:
300 Telescopische steel (100 – 190 cm)
309 Ergonomisch verstelbaar verbindingsstuk
308 Opzetstuk voor bladhouder
381 Bladhouder voor egaliseerkam 60 cm
310 Egaliseerkam 60 cm
382 Bladhouder voor lijmkam 28 cm
313 Lijmkam linoleum (B1, 28 cm, 12 st.)
312 Lijmkam vinyl (A2, 28 cm, 12 st.)

Een startset voor installatie en lassen bestaat normaal uit:
300* Telescopische steel (100 – 190 cm)
391 Ergonomische naad afschrijver
392 Ergonomische naad trimmer
393 Ergonomische lasföhnhouder
394 Ergonomische lasdraadhouder
395 Ergonomische lasdraad afsteker
149 Afschrijfpennen
142 Haakmesjes
314 Afsteekmesjes
118 Afsteekplaatje

* Het is aan te raden om tenminste 2 stelen beschikbaar te hebben. 
 


     
 
     
Download
> Vloerenboek gereedschappen
PDF 721 KB